Ako na najlepšie grilovacie výsledky? Poradíme vám

Aby zelenina nestratila cenné vitamíny, gril rozpáľte na maximum (uhlie zahrievajte minimálne pol hodiny) a zeleninu grilujte čo najkratšie. Mäkkej zelenine bude stačiť 8-12 minút, tvrdú zeleninu grilujte kľudne aj pol hodiny. Zemiaky či kukuricu predvarte a na grile ich len dorobte.

Ako na najlepšie grilovacie výsledky? Poradíme vám
Ako na najlepšie grilovacie výsledky? Poradíme vám (zdroj: unsplash.com)

Aby sa jednotlivé kúsky nespálili, tak použite grilovacie tácky alebo panvicu na grilovanie. Zeleninu napichnite na ihlu a tú zabaľte do alobalu. Vďaka elektrickému grilu bude príprava jedla zdravšia a jednoduchšia ako na grile na uhlie.

Majte vždy po ruke praktické kliešte na otáčanie a maslovačku na potieranie zeleniny olejom či marinádou. Hodí sa aj čistá voda, ktorou uhasíme prípadné plamene, ktoré by jedlo spálili.

Sladká bodka
Na gril môžete poukladať tiež ovocie a to napríklad:
– broskyne : polovičky po ugrilovaní pokvapkajte medom alebo ozdobte gréckym jogurtom,
– ananás : kolieska podávajte s vanilkovou zmrzlinou a mätou,
– jablka : polmesiačiky zasypte cukrom a škoricou
– a posledným tipom sú banány flambované v rume.